Хебър ще играе отново финал за Купата на България

След няколко часа ще се разбере съперникът на Хебър във финала

Архив

Хебър започна с Георги Братоев като разпределител, Брадли Гънтър на позиция диагонал на разпределителя, центрове Теодор Тодоров и Венци Рагин, посрещачи Тодор Алексиев и Александър Ляфтов и либеро Петър Каракашев.

Монтана започна с две поредни точки, след което атака на Алексиев завърши успешно. Хебър поведе за първи път при 4:3. След което пък Монтана направи три поредни точки. Геймът продължи точка за точка.

Техническото прекъсване дойде при резултат 12:9 за Монтана. Три поредни блокади на Алексиев, Ляфтов и Рагин доведоха до изравняване на резултата. Добрата игра в защита доведе до резултат 16:13 за Хебър, а след това и до 19:15. Хебър спечели частта с 25:21, след като всеки отбор печелеше разиграването след сервис на съперника.

Монтана поведе в началото на втория гейм с 5:2. След фантастични начални удари на Ляфтов Хебър поведе с 6:5. Техническото прекъсване дойде при 12:9 за Хебър след страхотно отиграване на Гънтър. Резултатът бе изравнен при 16:16, което накара Атанас Петров да поиска прекъсване. Второто дойде при 20:18 за Монтана. В тези минути волейболистите от Северозапада демонстрираха силна игра на блокада в резултат, на което Монтана взе гейма с 25:20.

Хебър започна устремно третата част – 5:0. Волейболистите на Монтана намалиха преднината на Хебър до 8:5, след поредица от хубави начални удари. При 12:7 за Хебър дойде техническото прекъсване в гейма. Монтанчани заиграха по активно и разликата за Хебър достигна само две точки – 15:13. Хубава блокада на Теодор Тодоров даде спокойствие в редиците на „тигрите“. В следващите минути момчетата на Атанас Петров показаха защо са актуални носители на Купата на България и спечелиха гейма с 25:18.

Четвъртият гейм започна равностойно. Ще се запомни с две фантастични отигравания на Брадли Гънтър в нападение. Видя се и защо Теодор Тодоров има славата на един от най – добрите на блокада. Хебър поведе с 11:7. Монтана нямаше аргументи пред сърцатата игра на пазарджишките „тигри“ и трябваше да се примири със загубата.

В крайна сметка Хебър – Монтана 3:1 гейма.