Хебър спечели „крив“ мач и запази водачеството в лигата

Хебър е единственият отбор в групата, който има само една загуба

Снимка: Момент от мача

Носителите на Купата на България продължават да са единственият отбор, който има само една загуба в първенството на страната, след като снощи победиха отбора на Пирин (Разлог) с 3:1 гейма. В отделните части резултатът бе 25:22, 24:26, 25:16 и 25:17. Момчетата на Атанас Петров постигнаха 14-та победа в шампионата и заслужено оглавяват временното класиране в националното ни първенство. За пореден път Спортна зала „Васил Левски“ бе препълнена и Хебър получи подкрепата, за която останалите отбори в Суперлигата само могат да мечтаят.

Великолепен мач за „тигрите“ направи диагоналът Брадли Гънтър, който реализира  точки за гейм и малко – 29 точки! 15 прибави Александър Ляфтов, а Мартин Симеонов, който в този мач започна като титуляр наниза 12.

Първите два гейма в мача започнаха по идентичен начин. Равностойно начало, след което домакините дръпваха в резултата. Но, докато спечелиха първия с 25:22, то във втория нещо се случи и след водачество по време на цялата част, момчетата на Атанас Петров трябваше да напуснат полето с наведени глави. Ясно е, че Хебър не може да спечели всички мачове в лигата, първенството е с няколко изравнени по сила отбора, ясно е, че всеки мач не може да се печели с 3:0 по същата причина, но мачовете в София срещу Левски и снощният срещу Пирин се нуждаят от сериозен анализ от спортно техническото ръководство на „тигрите“, което убеден съм е наясно най – добре със състоянието на отбора.

Вижте движението на резултата в загубения втори гейм – 8:3, 16:12, 21:15 и 24:26!

Подобна миникриза имаше и в спечеления първи гейм – 8:6, 16:11, 21:14 и накрая 25:22!

В третия и четвърти гейм, волейболистите на Хебър нямаха особени проблеми и ги спечелиха категорично!