Хебър си тръгна с пълна кошница от Разлог

Хебър е на първо място в класирането с максималния брой точки - 12

Снимка: ВК "Хебър"

„Отборът на Пирин от Разлог е тима, който може да обърка плановете на някой от претендентите в шампионата и аз се надявам това да не е Хебър“, призна преди началото на шампионата в Суперлигата старши треньорът на Хебър Атанас Петров. Снощи се видя колко е бил прав специалиста.

Хебър изигра труден и равностоен мач с отбора на домакините, но успя да грабне победата с 3:1 гейма, в отделните части 25:22, 29:27, 17:25 и 25:22. Резултатът говори категорично за равностойния характер на мача.

Първите два гейма започнаха идентично. Домакините дръпваха в резултата, след което „тигрите“ ги догонваха. В тези моменти се видя предимството на гостите, които за пореден път доказаха, че притежават дълга скамейка от качествени волейболисти, които по всяко време могат да се включат и решат всяка среща. В този мач страхотно включване направи Спас Байрев, който доказа, че качествата му по нищо не отстъпват на Брадли Гантър. Поредна силна игра показа Венци Рагин, който постигна 11 точки. Силно включване в мача срещу бившия си отбор направи и Георги Чалъков.

През третия гейм домакините заложиха на силна блокада, което им донесе успеха.

В четвъртия гейм отново имаше интрига и смяна във водачеството в резултата. Домакините дръпнаха с четири точки преднина, но гостите от Пазарджик направиха няколко впечатляващи блокади и чудесни атаки, което наклони везните в тяхна полза.

В интервюто след мача, Атанас Петров коментира, че в този мач много е помогнала широчината в селекцията. След като играта на Гантър не е потръгнала, в мача чудесно е влязъл Байрев. „Спас има уникални качества, по нищо не отстъпва на Брадли и можем да го използваме във всеки мач“, коментира Петров.

Той обаче призна, че в хода на мача „тигрите“ са допуснали и немалък брой грешки. Според него, в мача с Пирин, Хебър за първи път през това първенство е имал проблем с атаката, но отборът е показал характер и е взел мача с проблемите в играта си.

Атанас Петров коментира и развитието на шампионата. Според него ще бъде голяма грешка за Хебър, ако още сега започне да се мисли за шампионската титла, защото първенството току що е започнало и има да се изиграят още много мачове.

След този мач, Хебър продължава да е на първо място в класирането с максималния брой точки – 12, след изиграни четири кръга от първенството.