Хебър се справи с вируса и Миньор

Мъжка победа след здравословните проблеми в отбора

Снимка: Архив

Волейболистите на Хебър победиха домакините от Миньор с 3:2 гейма в мач, който по правило трябваше да загубят. Отделните части завършиха 23:25, 25:18, 17:25, 25:15 и 15:6. По правило, защото по – малко от 24 часа преди този мач Атанас Петров нямаше здрави състезатели, които да изиграят срещата. Коварният вирус, който повали отбора натръшка всички волейболисти, с изключение на четирима. Независимо от факта, че днес на момчетата им липсваше сила и свежест, което бе в резултат от заболяването, пазарджишките „тигри“ остават непобедени и след осмия кръг.

Първият гейм започна добре за „Хебър“, а домакините знаещи за проблемите в нашия лагер бяха безпределно амбицирани и вярваха, че днес е техния ден. Хебър водеше до средата на гейма, след което бившия диагонал на жълто – сините Любослав Симеонов направи няколко много силни сервиса. При равенство в края на гейма домакините го завършиха след две чудесни блокади.

Хебърци с лекота спечелиха втория гейм, а ние искахме мачът да завърши по – скоро, защото знаехме, че преживяното неразположение съвсем естествено е намалило силите на пазарджиклии. Това обаче не се случи и се стигна до пети гейм, в който страховете ни за радост не се оправдаха. Старши треньорът Атанас Петров предвидливо правеше чести смени, като по този начин не позволяваше на момчетата да стигнат до крайно изтощение.

В решителния гейм „тигрите“ показаха на терена, защо единият отбор е на първо място в класирането и защо Миньор е на опашката. В крайна сметка миньорци не успяха да се възползват от  уникалния шанс, който им подари съдбата да победят лидера.

Ляфтов и Рагин спечелиха по 14 точки за победата на Хебър, в лагера на домакините най – резултатен бе Любо Симеонов с 16 точки.