Хебър разочарова тотално

Надежда (Доброславци) върна интригата в шампионата. Дано издънката стане повод за сериозен анализ в Хебър

Снимка: Краят на срещата
Отборът на Надежда от Доброславци върна интригата в първенството на Югозападна трета лига, след като успя да постигне равенство на стадион „Георги Бенковски“. Отборът на пазарджиклии за пореден път не показа игра, достойна за Втора лига и ако през другите мачове през пролетта късметът в някаква степен го покриваше и взимаше трите точки, днес и Фортуна не бе на тяхна страна. Очакванията, че безплатния вход на домакинските мачове ще предизвика по – голям интерес у пазарджишките любители на футбола не се оправдаха. На стадиона присъстваха не повече от 300 зрители, които все пак в края на мача аплодираха хебърци за положените усилия, които в края на краищата не донесоха резултата, който всички искахме.
Николай Митов започна в съставДебърлиев, Михайлов, С. Иванов, Косов, Павлов, Идризов, Велев, Р. Иванов, Барони, Пехливанов и на върха на атаката Недялков.
Мачът започна  с натиск на Хебър, който се изразяваше в по- дълго владение на топката, но с преобладаващи пасове, успоредни на централната линия. Повечето пасове в дълбочина, които целяха да изострят играта, за съжаление бяха или неточни, или футболисти от противниковия отбор ги пресичаха. В тези минути запомнихме два удара на Барони и Пехливанов.
Гостите на свой ред излязоха от глухата защита и направиха няколко контри, които можеха да завършат и с успех за тях. Най – големият пропуск за гостите направи  Бонев, който направи рейд от около 60 метра, без да може да бъде стигнат от футболист на домакините и се изправи сам срещу Дебърлиев. За наш късмет, ударът му изпрати топката край страничната греда.
В края на полувремето нервите на публиката скъса и положение, при което Барони и Руслан Иванов се откъснаха в изгодна ситуация, но в завършващата част нашите за пореден път показаха слабост.
През втората част нищо не се промени в играта на домакините, които продължиха с разконцентрираната си и безидейна игра и сякаш очакваха, че голът ще си падне сам. Георги Недялков за пореден път даде повод на публиката да коментира, че може да гардира и пази топката, но на него не може да се разчита за решителен и резултатен удар, с който да се реши мач.
До края на мача станахме свидетели и на две комични ситуации с футболисти на Хебър, които бяха знак, че чудо днес няма да се случи и Хебър няма да вземе пълния актив от точки. И не можем да виним съдия, съперник или шанс за равния резултат. Просто днес Хебър игра изумително слабо.
Огромно разочарование от играта на отбора и резултата от мача показа и кмета на общината Тодор Попов, който веднага след края му разпореди на спортно техническия директор Иван Папазов да се направи сериозен анализ на играта и поведението на отбора.
Очевидно тази среща е започнала веднага след края на мача, защото за пръв път от създаването на проекта Хебър не се проведе пресконференция, на която да чуем и коментара на старши треньора Николай Митов.