Хебър продължи победно пътя си към Втора лига

След всеки кръг, колебанията, че Хебър ще влезе във Втора лига намаляват

Снимка: Архив
Хебър победи Септември от Симитли с 2:0 в мач от 19-ти кръг на Югозападната трета лига. Интрига в мача имаше до 31-та минута, когато удар на новото попълнение Барони от линията на наказателното поле попадна комично в мрежата на гостите, след нескопосана изява на техния вратар.
Преди това две контри на гостите по чудо не завършиха с попадение във вратата на Дебърлиев, като при едната двама състезатели на гостите последователно се оказаха в чудесна позиция за стрелба, но след засуетяване, вратарят на домакините показа класа. Каквото имаха да покажат като игра гостите от Симитли го направиха през първото полувреме.
През второто хебърци стегнаха редиците, упражниха сериозен натиск, но и показаха доста слабости, особено при реализирането на головите положения, които не липсваха. Очевидно и през пролетния полусезон Хебър ще „къса нервите“ на запалянковците с изумителните пропуски пред противниковите врати.
Отличи се Дани Пехливанов, който иначе направи няколко впечатляващи отигравания, но и допусна пропуск от ситуация, която се получава по една на няколко мача. Независимо от териториалния превес момчетата на Николай Митов така и не успяваха да реализират второ попадение, което да даде спокойствие. Видя се, че взаимодействието между отделните футболисти все още не е на желаното ниво и Николай Митов ще има много работа.
Голът на успокоението падна пет минути преди края на мача, след като Идризов получи чиста топка и от около 5-6 метра я прати под напречната греда.
След пристигането на толкова много нови футболисти във Хебър с интерес се очакваше да разберем и кои са тези, на които Митов ще разчита. Предлагаме ви имената на тези, които започнаха днес мача: Дебърлиев, С. Иванов, Сечков, Михайлов, Павлов,Идризов, Велев, Пехливанов, Р. Иванов, Барони и Недялков.