Хебър постигна заслужена победа над Монтана

Брадли Гънтър бе обявен за играч на мача

Снимка: Момент от мача Хебър - Монтана

И бойкият отбор на Монтана не успя да спре устрема на пазарджишките „тигри“ към шампионската титла в Суперлигата. Момчетата на Атанас Петров постигнаха пета поредна победа снощи в зала „Васил Левски“. Мачът завърши при резултат 3:1 гейма в полза на пазарджиклии. В отделните части 22:25, 25:17, 25:17 и 25:23.

Наставникът на Хебър започна с Рагин и Къртев като централни блокировачи, Ляфтов и Алексиев като посрещачи, Гънтър като диагонал, Братоев като разпределител и либеро Каракашев.

Гостите от Северозапада започнаха по – добре мача. През целия първи гейм те водеха в резултата, а домакините така и не успяха да намерят противодействие на началния им удар. Посрещането на нашите не бе добро, допусна се много брак в този елемент от играта. „Отличи“ се Тодор Алексиев, който бе сменен в края на гейма, но и това не помогна.

В средата на втория гейм се реши и цялостния изход от мача. Атанас Петров отново смени Тодор Алексиев с Александър Симеонов, подобри се посрещането и нашите дръпнаха в резултата, което се оказа решително за победата в частта.

Хебър показа класа в третия гейм, контролираше играта и нито за момент не даде на гостите инициативата.

Интрига имаше в четвъртия гейм. Нашите поведоха в резултата, играта се „завъртя“ точка за точка, докато стигна до 22:20. Гостите изравниха, но в крайна сметка, по стойностния тим взе победата с 3:1 гейма.

За играч на срещата бе обявен Брадли Гънтър, който направи силен мач и реализира 24 точки.