Хебър поведе в серията безапелационно!

Хебър изигра един от най - силните си мачове през този сезон

Снимка: Момент от мача

Пазарджишките „тигри“ изиграха един от най – стойностните си мачове през този сезон и зарадваха близо 1900-те зрители в зала „Васил Левски“. Да, имало е и по – драматични, но днес момчетата на Атанас Петров надиграха категорично гостите си от Добрич с 3:0 гейма. В отделните части – 25:21, 25:22 и 25:18.

Както отбелязах за предишно представяне на отбора, пазарджишките волейболисти чудесно усетиха колебливите моменти в съперника и успяваха да натрупат по 4-5 точки преднина, които се оказваха достатъчни за победата в гейма. Направиха го и в трите гейма, които се изиграха тази вечер. Лидерът на гостите Вили Чернокожев бе неутрализиран, което допълнително изнерви добруджанци.

Хебърци тръгнаха силно още в първия гейм и поведоха с 8:3. Разликата в точките се запази до 19:15, когато гостите се активизираха, но нашите затвориха гейма.

Във втората част хебърци направиха дългата си серия в средата на гейма, което пречупи добруджанци. В края на гейма гостите отново опитаха да постигнат нещо, но класата на Хебър си каза думата.

В третата част нямаше интрига. Хебър поведе и заслужено спечели мача с 3:0 гейма. За пореден път Брадли Гънтър постигна най – много точки -20. Заслужава си днес да отбележим и чувствителното подобрение в началния му удар. По 10 точки за победата прибавиха Рагин и Ляфтов, като центърът на Хебър направи четири блокади.

Утре (не на шега) е втората среща между двата отбора в зала „Васил Левски“.