Хебър победи Чавдар, но отново показа стари слабости

Хебър взе поредния домакински мач, без да впечатли присъстващите запалянковци с атрактивна игра. След мача Танчо Калпаков призна, че старите грешки, като фрапантните пропуски продължават и той си ги обяснява единствено с огромното напрежение върху момчетата му, върху които стои отговорната задача през този сезон да вкарат отбора в професионалния футбол. Вярно е, че футболът, който играем не е толкова атрактивен като през миналата година, но аз се радвам на победите и точките, заключи Калпаков. Най – важното е в края на сезона, Хебър да е на първо място в групата, отсече прагматичният Калпаков.
Чавдар от Етрополе е безспорно неудобен съперник за пазарджиклии. През миналия сезон точките, които ни взеха етрополци в голяма степен ни препънаха при амбицията ни да се върнем в професионалния футбол.
Хебър изигра отлично първо полувреме, след което резултатът можеше да бъде и 5:0, но завърши при 2:0. В 12-та минута Цветелин Тонев направи непростим пропуск, при който се оказа „очи в очи“ с вратаря на гостите. Първият гол падна в 17-та минута, когато бе отсъдена явна дузпа за Хебър след като играч на гостите игра с ръка в наказателното поле. Стефан Лачов я отбеляза. В 31-та минута централният нападател изведе Цветан Павлов, който покачи резултатът. Последваха още два непростими пропуска на пазарджишката деветка. За да стане картинката напълно ясна, пропусна и Иван Иванов.
През второто полувреме Хебър просто не игра. Инициативата бе на гостите, а нашите са бранеха с пълни сили. След мача Калпаков сподели, че вероятно това се дължи на умората от играния мач в сряда за купата. След този кръг Хебър вече е начело в класирането, но допусканите слабости в първите няколко кръга трябва да се анализират и отстранят, за да не останат пазарджиклии неприятно изненадани в края на сезона.

Хебър: Дебърлиев, Иванов, Сечков, Стоилков, Павлов, Велев, Иванов, Краев, Цв. Тонев/Идризов/, Хаджиниколов/Георгиев/, Лачов/Недялков/.