Хебър победи Миньор с 3:0 гейма

Атанас Петров даде почивка на титулярите, публиката на Хебър показа благородство и аплодира всяка точка на перничани

Снимка: Момент от мача Хебър - Миньор

По – малко от час игрово време бе необходимо на носителя на Купата на България да победи гостуващия Миньор от Перник с 3:0 гейма. Наставникът на домакините Атанас Петров започна срещата със състава: Стойко Ненчев, Георги Чалъков, Светльо Станков, Спас Байрев, Александър Симеонов, Михаил Никкел, либеро Дафин Коцаков. Много бързо Ненчев отстъпи мястото си на Иван Тасев. През целия мач в игра не влязоха Брадли Гънтър, Венци Рагин, Мартин Симеонов, Петър Каракашев, а Александър Ляфтов даже не бе в групата за срещата. След края на мача стана ясно, че той и Рагин изпитват болки и през последната седмица са били на облекчен режим. Хебър спечели трите гейма на 11, 15 и съответно 17 точки.

За проблемите на гостите се знаеше още преди началото на мача и те бяха принудени също да излязат на терена в състав, в който личаха имената на момчета, които са по на 16 – 17 години. Гостите играха със сърце, но очевидно с по – скромни възможности, което накара известната със страхотната поддръжка на любимците си пазарджишка публика, да аплодира всяка спечелена точка на перничани.

Жълто сините владееха мача и в трите части. Победата можеше да бъди и далеч по – изразителна, ако не бе желанието на „тигрите“ да покажат красива игра, а вместо това да бъдат по прагматични. Допуснаха се и няколко индивидуални грешки при посрещане.

Най – много точки за победата на Хебър постигна диагоналът Спас Байрев – 16, следван от Чалъков – 10.

В следващия кръг Хебър гостува на Добруджа.