Хебър победи Левски с 3:0

Хебър среща Монтана в полуфинала утре

Момент от мача

Хебър започна мобилизирано първата част на мача, в която Гънтър направи хубава серия от сервиси с успешен край. Разликата в точките достигна до осем, след което последва отпускане и левскарите наваксаха изоставането. „Тигрите“ не допуснаха изненада и взеха гейма с 25:22.

Втората част започна равностойно, а старши треньорът на Левски вкара в игра бившия национал Методи Ананиев. Блокада на Тодор Алексиев при резултат 12:11, последвана и от топовен начален удар на Брадли Гънтър даде възможност на Хебър да дръпне в резултата. След още няколко разигравания резултатът стана 18:13.

При 20:14 за Хебър, Андрей Жеков взе второто си прекъсване, но и това не помогна – 25:18 за Хебър.

Левски поведе в третия гейм с 8:5. Последва брутална атака от втора линия на Брадли Гънтър, който продължи отличната си игра от първите два гейма. Силна атака на Ляфтов доведе до 8:8, а след тройна блокада срещу Лапков, Хебър поведе.

В средата на гейма Хебър поведе с 16:12, след това и с 18:13. Две брейк точки на съперника накараха Атанас Петров да вземе таймаут. Левскарите продължиха с добра игра на блокада, което им помогна да изравнят при 19:19. Добри изпълнения на сервис и тройна блокада на „тигрите“ накараха столичани да се предадат – 25:19.