Хебър победи за втори път ЦСКА тази седмица

Волейболистите на Хебър победиха съперниците си от ЦСКА с 3:2 гейма в интересна контрола, играна в спортна зала „Васил Левски“. Пред близо 400 зрители момчетата на Атанас Петров показаха напредък в подготовката си.
Старши треньорът на „тигрите“ започна мача в състав: Ал. Ляфтов, Б. Гантър, М. Никел, С. Ненчев, И. Станев, В. Рагин и пристигналия П. Каракашев.
В началото на срещата гостите започнаха със силен сервис, а посрещането на хебърци не бе на висота. Армейците поведоха с 3:1 точки, но нашите се взеха в ръце – 6:6. Разпределителят на отбора Иван Станев показа разнообразна игра и „разигра“ всички нападатели. Хебър се откъсна с 2 точки при 9:7, след което разликата се запази до 19:17. М. Симеонов замени Никел. Последва страхотна единична блокада на Гантър, ас на Ляфтов и ЦСКА трябваше да сдаде гейма. Хебър го взе с 25:18.
В началото на втория гейм софиянци отново дръпнаха в резултата. Стигна се до 8:2 в тяхна полза. Симеонов продължи и в този гейм, а Спас Байрев замени Гантър. Два поредни страхотни сервиса на Мартин Симеонов намалиха разликата, в игра влезе втория разпределител Светослав Станков, но армейците от София увеличиха преднината си и взеха гейма с 25:20.
Драматичен бе третия гейм. Нашите го започнаха със състава от първия, разликата бе само, че на поста диагонал бе Байрев. Не може да не отбележим в този гейм представянето на М. Никел. Руснакът направи няколко страхотни силови отигравания, които възпламениха публиката. Той изпълни и три поредни сервиса, завършили с отбелязването на точки. Резултатът в гейма се движеше с точка – две за единия от двата отбора, като се изравни при 19:19. В края на частта, армейците показаха по – здрави нерви и я спечелиха с 31:29.
В четвъртия гейм равенството се запази до 15:15. Последваха две поредни страхотни единични блокади на Ляфтов, ас на Байрев и страхотен пайп на М. Никел, които пратиха срещата в пети решителен гейм.
В него резултатът се движеше точка за точка, когато изключителен ас на Байрев направи разлика, която армейците не можаха да стопят до края – 15:13 за Хебър.
Така Хебър победи ЦСКА с 3:2 гейма. В отделните части 25-18; 20-25; 29-31; 25-22; 15-13.