Хебър победи Добруджа с 3:1 гейма

Зрителите в зала "Васил Левски" видяха драматичен мач, с обрат и джентълменско поведение

Архив

Волейболистите на Хебър постигнаха 14-та победа в първенството на Суперлигата над отбора на Добруджа с 3:1 гейма. В отделните части резултатът бе 21:25, 25:20, 25:19 и 25:18.

Пазарджишките почитатели на волейбола видяха мач, в който можеше да се види почти всичко в играта. Чудесни отигравания, грешки, обрат и джентълменско отношение на двата отбора, което не се среща всеки път на игралното поле. „Зелен картон“ получи Ляфтов, който призна за докосване на топката, след грешка на съдията, подобни жестове направиха Алексиев при „тигрите“ и Иван Станев от гостите. Не можем да не отчетем и овациите, с които пазарджишката публика, която за пореден път бе напълнила залата посрещна бившия си капитан и настоящ разпределител на добруджанци.

Хебър започна трудно мача, допусна доста грешки, от което се възползваха гостите. Играта на нашите не вървеше, като в края на първия гейм и до средата на втория изглеждаха даже  безпомощни на полето. Играта на момчетата от Добрич вървеше гладко, представиха страхотна игра в защита, а блокадата им бе на много високо ниво. Станев плетеше комбинации, които в по – голямата част бяха неразгадаеми за „тигрите“.

Атанас Петров опита всичко, но не можем да отречем, че решението му да замени Георги Братоев с втория разпределител Любомир Агонцев се оказа решаващо за обрата в мача и следствие на това, победата в него. Агонцев внесе спокойствие, заигра чисто, активизира всички волейболисти, което се оказа достатъчно за победата.

В третата и четвърта част хебърци заиграха мотивирано и  намалиха грешките. Взеха хода на мача в свои ръце и не позволиха на гостите да мечтаят, че могат да вземат точка в него.

В пореден мач Брадли Гънтър постигна най – много точки – 21, 12 добави Тодор Алексиев, който отигра няколко много трудни топки.