Хебър отново взе мач в пет гейма, вече е водач в класирането

Хебър победи Левски с 3:2 гейма

Снимка: Архив

Пазарджишките „тигри“ продължиха серията си в Суперлигата с победа над Левски с 3:2 гейма, която обаче не дойде никак лесно. В отделните части резултатът бе 25:21, 25:10, 18:25, 22:25 и 15:11.

Атанас Петров започна с познатия състав, като за пореден път на поста посрещач играта започна Александър Симеонов, вместо Мартин Симеонов.

Двата отбора започнаха мача амбицирани, с желанието да покажат най – доброто от себе си. Мачът вървеше равностойно до 20:20, с промени във водачеството. Хебърци спечелиха гейма с прекрасни сервиси в неговия край, на които волейболистите на Владо Николов просто нямаха отговор.

Във втория гейм на паркета имаше един отбор, домакините опитаха какво ли не, но „тигрите“ просто не можеха да бъдат спрени. По средата му, Владо Николов вкара в игра по – младите си състезатели, което доведе и до смазващия резултат – 25:10.

Вместо да продължат с добрата си игра и приключат мача в три гейма момчетата на Атанас Петров допуснаха необясним срив в четвъртия гейм. Хебърци очевидно си помислиха, че работата им е свършена и качеството на играта им видимо спадна. Крайните нападатели допуснаха доста брак, опитваха със сила да „счупят“ ръцете на блокиращите и разбият блокадата на домакините, която на моменти изглеждаше непробиваема. Пуснатите топки също не носеха резултат. От своя страна Левски играеше опростено, но резултатно. След равенството в първата третина на гейма, домакините методично увеличаваха преднината, за да го приключат с 25:18.

В четвъртата част неволите на Хебър продължиха, а Левски продължи да диктува играта. Момчетата на Владо Николов поддържаха преднина от 3-4 точки през целия гейм. При 23:21 за Левски „тигрите“ имаха своите шансове, но в крайна сметка се стигна до тайбрек.

В него Александър Ляфтов за пореден път показа защо е любимец на пазарджишката публика. Сашо застана на линията за начален удар при 0:0 и спря при 5:0. Сервисите му летяха като снаряди, а горките левскари нямаха отговор на тях. Посрещането на сервисите му бе отчайващо, а оттам и невъзможност за организиране на атаки. В тези минути и блокадата на гостите вършеше перфектно работата си. Добрата игра на Хебър продължи и резултатът достигна до 8:2. Последва ново отпускане, което даде на домакините шанс да си помислят, че могат да вземат мача, но прекрасно пласиран сервис на Георги Чалъков, който попадна точно върху линията още веднъж доказа, че Хебър не губи мачове в пет гейма.