Хебър остави Купата на България там, където и е мястото

Хебър спечели за втори пореден път Купата на България, този път в залата на основния си съперник

Архив

Волейболният Хебър спечели за втори пореден път Купата на България, след категорична победа над домакините на турнира Нефтохимик с 3:0 гейма. В отделните части 25:19, 25:23 и 27:25. По този начин Хебър постигна и втората си приоритетна цел за сезона, след спечелването на Суперкупата.

Срещата започна трудно за пазарджиклии, след като домакините поведоха с 6:1. В този момент се видя класата на „тигрите“, които не позволиха мачът да се проведе по сценария от предишните срещи на домакините. Момчетата на Атанас Петров намериха решенията и дръпнаха решително в резултата, което се оказа решително за победата в първия гейм.

Вторият гейм започна равностойно, а домакините също показаха психическа устойчивост след загубата на първия. На няколко пъти в гейма двата отбора разменяха водачеството, а в края му опитът на нашите си каза своето и Хебър го записа в своя полза.

Третата част също започна равностойно и продължи така до края. Напрежението се оказа непосилно за домакините, които трябваше отново да преклонят глава пред хебърци.

След триумфът на нашите в зала „Младост“, за постигането на целите през сезона, момчетата на Атанас Петров трябва да спечелят първенството в Суперлигата.