Хебър направи решителна крачка към професионалния футбол

Хебър победи с 2:1 основния си конкурент за първото място в Югозападна трета лига

Снимка: Момент от мача

Футболистите на Хебър направиха най – добрия си мач под ръководството на Николай Митов и заслужено победиха с 2:1 основния си конкурент за първото място в Югозападна трета лига, отбора на Оборище от Панагюрище. И ако трябва да сме съвсем честни, ако не бяха някои ужасяващи пропуски на Недялков и Барони, резултатът можеше да стане и обиден за гостите. В оставащите кръгове до края на сезона трябва да се случат поредица от чудеса, след които панагюрци да изместят хебърци от първото място. Нещо, в което не вярва и старши треньорът на гостите Войн Войнов.

Митов започна регионалното дерби в състав: Дебърлиев, Геров, Михайлов, С.Иванов, Сечков, Велев, Идризов, Краев, Барони, Пехливанов и Георги Недялков. По – късно в игра се включиха Р. Иванов, К. Георгиев и Цв. Тонев.

Още в началото на мача хебърци дадоха на гостите да разберат, че в днешния мач не ги чака нищо добро. Висока и здрава преса не даваше възможност на гостите да изнесат топката. Премерената агресия смути панагюрци, които не успяваха да открият играта си.

При чудесно изпълнен фаул от Дани Пехливанов, вратарят на гостите Акалски изпусна топката и трима футболисти на Хебър последователно пропуснаха чудесна възможност за гол.

Няколко минути по – късно направилият страхотен мач и раздал се до изтощение Пехливанов пое топката и от около 20 метра я изпрати при паяците в горния десен ъгъл на вратаря, който нямаше как да реагира.

В 37-та минута на мача отново удар от дистанция на Пехливанов „кацна“ на напречната греда на вратата на панагюрци.

Чудесата в този мач не спряха и през второто полувреме. 10 минути след началото на второто полувреме Пехливанов центрира от крилото към задния страничен стълб на вратата на Акалски, където нисичкия Барони посрещна топката с глава и я прати за втори път в мрежата. От радостта на бразилеца човек можеше да си помисли, че това бе първият гол с глава на бразилеца в кариерата му и това се случи срещу снажната защита на Оборище.

В този момент Хебър се понесе и играта вървеше. Гостите се бяха стреснали и не откриваха своята игра срещу вдъхновението на противника. За да има все пак върху какво да се работи и коментира, Георги Недялков направи дежурните си пропуски. А две положения, които по чудо не завършиха с гол го поставиха и в неудобна ситуация.

Петнадесет минути преди края на мача, при една сравнително безобидна контра на гостите по дясното крило последва рязко влизане в наказателното поле на домакините, нападателят на гостите падна между трима защитници на Хебър и съдията отсъди дузпа. Георги Нетов я изпълни хладнокръвно и гостите се върнаха в мача.

Митов смени получилия контузия Краев, изтощените Велев и Барони, като си заслужава да отбележим поредния силен мач на Крауч. С пълни сили в мача се включиха Тонев, Руслан Иванов и Кико Георгиев, които също дадоха своя принос за победата. Заслужава си да отбележим и добрата играна Петър Дебърлиев, който в решителни моменти реагира компетентно и авторитетно.

С тази победа Хебър вече има седем точки преднина пред Оборище в класирането.