Хебър направи първата крачка към финала за Купата на България

Момчетата на Атанас Петров впечатлиха пълните трибуни на зала "Васил Левски" с волята си за победа

Снимка: Архив

Отборът на пазарджишките „тигри“ заслужено се класира за полуфиналите на турнира за Купата на България след като победи отбора на Марек от Дупница с 3:0 гейма. В отделните части 30:28, 25:23 и 25:13.

Марек сигурно направи мача на сезона си днес. Дупничани дадоха най – доброто от себе си, а посрещането и атаката им през първите две части бяха впечатляващи. Гостите от Дупница затрудниха пазарджиклии, които трябваше да покажат и волевите си качества да спечелят.

Нямаме право да пропуснем и чудесното представяне на новопристигналия  Александър Симеонов, който се включи във втората част, когато Мартин Симеонов изпитваше трудности. През целия мач на изключително високо ниво игра диагоналът Брадли Гантър, който бе търсен от Иван Станев в най – тежките моменти от мача. На обичайното си високо ниво игра и Александър Ляфтов. Изобщо днес „тигрите“ ни напомниха за най – добрите си времена.

Мачът започва равностойно, като двата отбора се догонваха в резултата, без да се откъсват. Драмата достигна апогея в края на гейма, който бе спечелен от домакините с 30:28.

Надеждите, че след драмата в първия гейм гостите ще рухнат, не се оправдаха. Дупничани продължиха с мъжката игра, а Ивес Мутабази в голяма част от мача остана неразгадаем за домакините, които поведоха при 22:21 и приключиха гейма в своя полза.

В третата част гостите все пак рухнаха, а Хебър показа много висока класа във всички елементи на играта. Победата с 3:0 гейма бе въпрос на време.