Хебър напляска Дея спорт като малко дете, което не иска да си изяде закуската

Бургазлии не успяха да направят нищо запомнящо се

Снимка: Архив

Волейболистите на Хебър победиха без излишни усилия с 3:0 гейма отбора на Дея спорт в поредния кръг от първенството на Суперлигата. В отделните части момчетата на Атанас Петров победиха 25:18, 25:19 и 25:18. Очакванията, че опашкаря в класирането няма да е достатъчен стимул за запалянковците на Хебър да посетят мача не се оправдаха. Близо 1400 любители на волейбола дойдоха в залата, за да станат свидетели на победата на носителя на Купата на България.

Атанас Петров даде възможност на всички волейболисти да покажат възможностите си, а титулярите да отпочинат преди важния мач с Левски във вторник. Александър Симеонов започна като титуляр, още след първия гейм в игра влязоха Михаил Никкел, Георги Чалъков, Дафин Коцаков и Спас Байрев. В третия гейм на паркета се появиха Светльо Станков и Иван Тасев.

Разликата в класите на двата отбора бе очевидна, в трите гейма Атанас Петров поиска само едно техническо прекъсване в третата част.

12 точки за победата на Хебър постигна диагоналът Спас Байрев, а Александър Симеонов показа защо бе привлечен в редиците на пазарджишките „тигри“, постигайки 9 точки.

В следващия кръг Хебър гостува в София на Левски. Мачът е във вторник.