Хебър и Алурон направиха лют мач, гостите успяха

Хебър и Алурон доставиха удоволствие на пазарджишките и полски любители на волейбола в залата

Архив

Волейболистите на Хебър и Алурон изиграха напрегнат мач на много високо ниво в реванш от Купата на претендентите. Момчетата на Наско Петров дадоха всичко от себе си, но за съжаление, това не бе достатъчно срещу също мотивираните поляци. Пазарджишките „тигри“ загубиха срещата в пет гейма, в отделните части 21:25, 25:18, 25:20, 20:25 и 9:15. След загубата и в Полша, нашите отпадат от турнира.

Първият гейм започна с „летящ старт“ на гостите, които изпълняваха изумителен сервис, а нашите така и не откриваха противодействие срещу него. Посрещахме слабо за стандартите, но не можем да отречем, че волейболистите на Алурон рискуваха на 100 процента изпълнението му. Нашият сервис не вървеше, поляците посрещаха добре, а оттам и блокадата ни не бе в състояние да спре разигралите се гости, които дръпнаха в резултата и сравнително леко спечелиха частта.

Във втората част Хебър показа друго лице, след като в игра влезе Денис Чавдаров, който направи изключителна игра на блокада. Централният блокировач се настрои бързо към играта на гостите в атака и успя да ги обезкуражи. Брадли Гънтър бе неоспоримия господар в нападение и атаките му вдигнаха адреналина в отбора, който се пребори за победата в частта.

Третата част бе копие на втората, с единствената разлика, че в началото на гейма поляците опитаха да диктуват играта и резултата. Амбициите им бяха бързо охладени и нашите показаха, че са готови да вложат душа и сърце в този мач. Блокадата работеше, посрещахме сервиса на гостите прилично, които продължаваха да търсят Тошко Алексиев с него.

Победата в третия гейм даде надежда, че нашите момчета биха могли да достигнат резултата, който ще им даде право да играят „златен гейм“ и нивото на адреналина в залата се покачи.

В решителния за двубоя четвърти гейм волейболистите на Заверче вдигнаха оборотите и достигнаха прилична преднина, която не отчая „тигрите“ напротив, момчетата на Атанас Петров дадоха всичко от себе си и стопиха разликата на гостите до две точки в края на гейма, когато българинът в техните редици Николай Пенчев застана на сервис и реши кой от двата отбора ще продължи участието си в Купата на претендентите.

След като стана ясно, че поляците ще продължат напред треньорът им Марк Лебедев вкара в игра резервите, които заиграха освободено, нашите бяха обяснимо разочаровани и победата на гостите в мача с 3:2 гейма бе въпрос на време.

Голям мач за Хебър направи Брадли Гънтър, който успя да спечели 25 точки. Брадли ни напомни за прекрасния си сервис, който бе позабравил, след като постигна три аса. Диагоналът ни направи и четири блокади.

Не можем да пропуснем и сърцата игра на Ляфтов, който също направи три аса, две блокади и общо 18 точки.

Хебър и Алурон направиха прекрасен мач, изпълнен с обрати и много емоции в зала „Васил Левски“, след който поляците продължават напред в турнира, а Хебър не разочарова и привържениците му с нетърпение ще очакват следващото му участие в европейски турнир.

Статистика от мача:

1576695560834968