Хебър играе срещу Левски, Нефтохимик и Добруджа определят втория финалист

Пазарджишката публика стиска палци Нефтохимик и Добруджа да изиграят пет гейма днес

Снимка: ВК Хебър

Левски победи Монтана с 3:0 гейма в последния четвъртфинал изигран снощи в Спортна зала „Васил Левски“ и стана последният полуфиналист на провеждащите се в Пазарджик финали от турнира за Купа България.

Момчетата на Владо Николов заслужиха класирането си с по – добра игра и не оставиха съмнения в превъзходството си. Президентът и треньор на левскарите изрази и очакванията си за днешния полуфинал с пазарджишките „тигри“.

„Отборът на Хебър е изключително подготвен. Балансиран състав, имат много опитни състезатели, имат варианти, имат смени. Ако искаме да ги победим, трябва да бием хубав сервис и да ограничим броя на грешките. Слабост на Хебър е, че състезателите правят непредизвикани грешки, често пъти над 10, тактиката е да правим под 5. Надяваме се това да е достатъчно. За да победим Хебър, трябва да покажем по-добра игра от тази срещу Монтана. Атаката ни бе много успешна, но пък в отбора на Хебър има изключително добри блокиращи. Сервисът ни също трябва да е една идея по-добър“, завърши специалистът.

Веднага след края на мача с Марек коментарът на Атанас Петров бе в подобна насока. Според него, за да постигнем успех срещу столичани днес момчетата му трябва да се постараят повече.

Днес се играят полуфиналите в турнира. В 15,30 часа се срещат отборите на Добруджа и Нефтохимик. В рамките на редовния сезон на първенството, добричлии победиха бургазлии, а вчера с интерес наблюдаваха мача между Нефтохимик и ЦСКА от трибуните на залата, като коментираха, че виждайки физическото състояние на шампионите и изиграните пет гейма срещу червените имат реални шансове срещу Нафтата. „Наши са“, отсякоха добруджанци.

Нефтохимик пристигна за турнира с изключително подсилен състав. Липсата на Теодор Тодоров и очевидната все още несработеност на волейболистите обаче дават надежда на противниците им, че могат да постигнат нещо срещу тях. Армейците на Сашо Попов бяха съвсем близо до успеха, независимо от думите на треньора им, че неговите момчета са се страхували да победят и за тях този мач е бил мъка. Бургазлии играха сравнително бавно, тежко, но за сметка на това изключително силово. Ако добруджанци днес открият рецепта за обезвреждане на пазарджиклията Николай Учиков и Карягин, мачът ще им бъде по – лек.

В 18,30 започва вторият полуфинал, в който ще гледаме Хебър и Левски. „Тигрите“ имат изключителен шанс да играят финал в турнира, ако днес разкрият качествата си срещу отбора на Владо Николов. Вчера момчетата на Атанас Петров показаха основно характер, след като успяха да вземат чиста победа над Марек от Дупница, който сигурно изигра най – добрият си мач за сезона. Отборът на Виктор Карагьозов, в който личеше името на още един пазарджиклия Ангел Велков показа изумително посрещане в първите два гейма, което затрудни играта на Хебър.

На зрителите в залата ни се иска победата на Хебър да бъде отново в три гейма, за да може момчетата да съхранят сили за финала, в което силно вярваме.