Хебър заслужено спечели Суперкупата на България

След като заслужено спечели и любовта на цял един град, Хебър взе първото си отличие за сезона

Снимка: ВК Хебър

Волейболистите на Хебър спечелиха Суперкупата на България в мач с шампиона от миналия сезон Нефтохимик. Момчетата на Атанас Петров срещнаха затруднение единствено в първия гейм, в който показаха психическа устойчивост, независимо от допуснатите голям брой технически грешки и го спечелиха с 31:29.

Атанас Петров започна в състав, за който пазарджишкия привърженик на волейбола можеше само да мечтае преди няколко години. Като разпределител Георги Братоев, центрове Рагин и Къртев, посрещачи Ляфтов и Тодор Алексиев, диагонал Брадли Гънтър и либеро Каракашев.

Началото на първия гейм не предвещаваше крайната радост за „тигрите“. Бургазлии дръпнаха с 3:1 точки, нашите изравниха резултата при 4:4. Оптимизъм в тези моменти даваше добрият синхрон между Братоев и Гънтър, които показаха разминаване на международния турнир в Пазарджик. Техническото прекъсване дойде при резултат 12:10 за Нефтохимик, на което Атанас Петров призова възпитаниците си да намалят броя на индивидуалните технически грешки. Изпреварвайки събитията, трябва да споделим, че „тигрите“ допуснаха 11 такива за гейма! При 15:11 за противника, Петров взе прекъсване и отново напомни на възпитаниците си за повече концентрация. Това явно свърши работа, защото Хебър стигна до 16:17 и поведе при 18:17, след прекрасно отиграна трудна топка от Тошко Алексиев. До края на гейма двата отбора се надхитряха и опитваха да наложат волята си. Нашите успяха, след като показаха отлична психическа устойчивост, а и опита им си каза своето.

Вторият гейм започна равностойно до средата на частта, когато Хебър с класа поведе и до края на гейма не изпусна инициативата, за да го спечели с 25:20.

В третата част на полето имаше един отбор и за радост на пазарджиклии, това бе нашият. Тонусът в играта на бургазлии бе паднал значително и съпротивителните им сили силно намалели.

Хебър спечели Суперкупата на България абсолютно заслужено и доказа, че на този етап от подготовката за новия сезон са значително по – добрият отбор от Нефтохимик.

През цялото време на мача, нашите бяха бурно подкрепяни от сериозна пазарджищка група любители на волейбола.