Хебър допусна трета поредна загуба

Хебър загуби от ЦСКА 1948 с 1:2

Снимка: Архив

Хебър започна в състав: Любенов, Вълчинов, Папазов, Везалов, Тонев, Гаджев, Марчев, Каракашев, Ангелов, Хамдиев и Чаворски.

В 22-та минута Янко Сандански пропусна да отбележи. В 23-та минута, обаче Андон Гущеров не сбърка и вкара за 0:1, след чудесен пас от Шопов.  Веднага след попадението ЦСКА 1948 имаше още три чудесни положения за гол. Гостите от София овладяха средата на терена, Ангелов и Гаджев бяха изолирани, нашите показаха и липса на синхрон в защита, където остро се чувстваше липсата на Асен Георгиев.

В 34-та минута комбинация между Гущеров и Милко Георгиев едва не завърши с гол за гостите. Принос за запазване на минималната разлика в полза на гостите имаше и вратаря Любенов.

Краят на полувремето дойде при 0:1 за гостите и това бе най – малкото, което можеха да постигнат футболистите на Йордан Юруков.

Дани Пехливанов и Анди Краев замениха Хамдиев и Гаджев в началото на второто полувреме.

Грешките в защитата на Хебър продължаваха, а и в офанзивната част на играта, проблясъци нямаше. Нашите продължаваха да губят борбата за първа топка.

Прострелно центриране от дясното крило на Милко Георгиев едва не завърши с гол в 57-та минута. В следващата атака Гущеров пропусна да отбележи.

в 59-та минута Апостолов смени Каракашев. В 60-та минута нашите най – после направиха нещо красиво, когато Чаворски центрира от дясното крила, а Марчев посрещна топката с глава, което принуди вратаря на гостите да покаже класа.

В 65-та минута Климентов от гостите направи пореден „аристократичен“ пропуск.

Хебър изравни в 66-та минута, когато Янко Ангелов получи топката след тъч, напредна в наказателното поле на гостите и подаде към Чаворски, който от точката на дузпата разстреля вратаря на гостите. Това бе едва второто положение за гол през мача.

В 82-та минута гостите постигнаха победен гол, дело на резервата Йосков.