Хебър вкара четири гола на Велбъжд с пестелива игра

Александър Александров стана герой на мача с хеттрик

Хебър победи Велбъжд от Кюстендил без да се напряга особено. Момчетата на Танчо Калпаков вкараха четири гола и решиха мача в края на първата част, когато на два пъти се разписа Александър Александров. Преди това гредата на два пъти се оказа ценен помощник на кюстендилци. Централният нападател на Хебър стана герой на мача, след като отбеляза хеттрик.
Танчо Калпаков даде почивка на Руслан Иванов и Атанас Велев в този мач, а Кирил Георгиев се появи като резерва в края. Пореден приличен мач за Хебър направи Анди Краев, а Серафим Михайлов на няколко пъти „счупи“ кръста“ на футболистите от Кюстендил, които изглеждаха като обречени на терена. В интерес на истината, на този етап от първенството по – слаб отбор от Велбъжд не е гостувал на стадион „Георги Бенковски“. Гостите бяха забъркали здрав бетон в защита, бранеха със 7-8 човека, с надеждата, че ще отърват двуцифрена загуба и успяха.
След третия гол на Александров, отбелязан в 48-та минута, домакините показаха снизходителност и „отказаха“ да направят гостите си за „резил“.
Четвъртият гол за Хебър вкара Станимир Димитров в края на мача, когато Хебър игра с човек повече/вратарят на гостите бе изгонен за игра с ръце извън наказателното поле/.
Във вторник Хебър играе с първодивизионния Берое в мач от турнира за Купата на България в Пазарджик.

Хебър: Дебърлиев, Иванов, Стоилков, Сечков, Павлов, Краев, Идризов/Георгиев/, Хаджиниколов, Тонев/Геров), Александров/Димитров/, Михайлов.