Хебър взе три точки след единствен удар в очертанията на вратата

Мачът ще се запомни с отчайващата игра през първото полувреме, трите точки и появата на Влади Гаджев

Футболистите на Хебър зарадваха привържениците си с трудна и в голяма степен късметлийска победа с 1:0 срещу коравия отбор на Литекс.

Около 400 любители на футбола от цялата област станаха свидетели на едно първо полувреме, в което късметът „покри“ Хебър и в което гостите от Ловеч можеха да вкарат 2-3 гола. Още в 4-та минута, централният нападател Йорданов се оказа в прекрасна позиция във вратарското поле на домакините, но ударът му премина високо над напречната греда. Десетина минути по – късно далечен и много опасен удар на гостите бе спасен след чудесна изява на Дебърлиев, на който трябва да му се признае, че носи основна заслуга за трите точки в този мач.

Гостите упражниха висока преса и домакините имаха огромни проблеми с изнасянето на топката. „Отличи“ се Янко Ангелов, който грешеше в три от пет отигравания и ни накара да съжаляваме за Якуб Идризов. Апостолов бе незабележим, а „амбицията“ му да получи червен картон в голяма степен не се случи единствено, защото свърши полувремето и след него бе заменен. Марчев опита няколко скоростни влизания в половината на гостите, но като цяло също бе незабележим. Хебър игра дезорганизирано и слабо. Ловчанлии се понравиха с хубавата игра на скорост, покриваха всички свободни пространства, печелеха първа топка.

На почивката Ники Митов извади Апостолов и Ангелов, като пусна в игра Анди Краев и Каракашев. Това в някаква степен заздрави средата на терена, като Краев успя да спечели няколко първи топки.

В началото на второто полувреме гостите необяснимо намалиха оборотите, „аристократично“ пропуснаха още едно положение за гол, спасено от Дебърлиев, след като младият Томи Папазов не прецени добре една топка, тя го прехвърли и нападател на гостите излезе в чиста позиция.

При една от редките атаки на Хебър, Тодор Чаворски се включи по десния фланг и центрира в наказателното поле. Топката попадна на главата на Веселин Марчев, който красиво я вкара в десния на вратаря ъгъл.

Този гол стана факт, след единствения точен удар на футболистите на Хебър в очертанията на вратата на съперника през целия мач.

Този мач ще се запомни с един факт, на който привържениците на Хебър разчитат много. Три минути преди края на мача след продължително лечение на контузия, в игра се появи Влади Гаджев. Бившият национал нямаше време да покаже майсторството си, но успя да си спечели жълт картон, след тактическо нарушение в средата на терена.

Хебър започна в състав: Дебърлиев, Везалов, Папазов, Георгиев, Васев, Тонев, Апостолов, Ангелов, Хамдиев, Марчев, Чаворски.