Хебър взе измъчена победа над Ботев (Гълъбово)

Футболистите на Ботев се понравиха с организираната си, бойка и грамотна игра, докато Хебър все още не показва играта и резултатите, които всички искаме и очакваме.

Архив

Футболистите на Хебър изиграха пореден мач от първенството на Втора лига, в който успяха с късмет да спечелят три точки.

Николай Митов започна с Любенов на вратата, в защита Тонев, Везалов, Папазов и Васев. В средата на терена бяха Гаджев, Ангелов и Краев. Изтеглени напред играха Марчев и Пехливанов по двете крила и Чаворски като нападател.

Началото на мача започна със страхотна атака за гостите, които още във 2-та минута можеха да поведат в резултата, след като направиха добра атака по дясното крило, която завърши с центриране и отклоняване на топката на сантиметри от десния стълб на вратата на Любенов.

Веднага след това Хебър взе инициативата, а гостите прибрани в своята половина разчитаха на контраатаки. В 11-та минута капитанът на домакините Янко Ангелов бе задържан с ръце в наказателното поле на гостите, но това не се видя от главния съдия, които подмина явната дузпа.

В 43-та минута удар на Дани Пехливанов премина покрай левия страничен стълб на вратата на гостите. През първото полувреме, Хебър държеше контрола върху мача, имаше по – голямо притежание върху топката, но безкрайните пасове така и не създаваха реална опасност пред противниковата врата.

В 49-та минута на мача, главният съдия на мача пък направи реверанс на домакините, като не отсъди явна дузпа за гостите. След изпълнение на нарушение край страничната линия, топката прелетя над 25 метра и се удари в ръката на Везалов. Съдията не видя това, като по този начин компенсира домакините за неотсъдения наказателен  удар през първото полувреме.

Единственото попадение в мача падна в 60-та минута, когато при едно разбъркване пред вратата на гостите, най – съобразителен се оказа Тодор Чаворски, който отбеляза от непосредствена близост.

След попадението мачът се изнерви, домакините започнаха да бавят топката, а гостите видяха, че „дяволът не е толкова черен“ и стегнаха обръчът около вратата на Хебър. През последните 10 минути, футболистите на Ботев имаха цели четири 100- процентови положение за гол, при две от които на изключителна висота се представи Любенов, а при две от тях късметът покри Хебър.

Футболистите на Ботев се понравиха с организираната си, бойка и грамотна игра, докато Хебър все още не показва играта и резултатите, които всички искаме и очакваме.