Хебър взе дербито на новаците във Втора лига с класиката 3:0

Хебър започна участието си във Втора лига с победа над Спартак от Плевен

Снимка: Н. Митов дава указание на Ат. Велев

Отборът на Хебър стартира участието си във Втора лига с убедителна победа над друг новак в лигата Спартак Плевен с 3:0.

През първото полувреме напрежението сякаш бе наляло олово в краката на момчетата на Николай Митов. Подаваха си топката  вяло. Стояха добре в защита, независимо от опитите на гостите за контраатаки.

При първата по добре изградена атака на десния фланг на нападението между Анди Краев и Цветелин Тонев бе отбелязан първия гол. Комбинацията между двамата завърши с центриране, при което трима футболисти на Хебър връхлетяха върху топката. Тя „кацна“ на главата на капитана Янко Ангелов, който от границата на вратарското поле откри резултата.

Мачът се реши в 63-та минута, когато при една атака на домакините вратарят на гостите Станислав Антонов игра с ръка извън наказателното поле, което накара съдията да му покаже директен червен картон. В последвалото изпълнение на пряк свободен удар, централният бранител Асен Георгиев намери горния ляв ъгъл на вратата на плевенчани. Те вече бяха с два гола назад и човек по – малко.

Две минути по – късно удар на Цветелин Тонев от непосредствена близост намери тялото на Дани Пехливанов и по този начин бе предотвратен сигурен гол за Хебър.

В четвъртата минута на добавеното време защитата на гостите събори в наказателното поле Чаворски, който от бялата точка направи резултатът класически.

Хебър игра в състав: Дебърлиев, Георгиев, Папазов( Хамдиев), Везалов, Тонев, Васев, Ангелов(к), Краев(А. Велев), Андонов, Недялков (Чаворски) и Пехливанов.