Хебър: БФВ тихомълком промени правилника си!

Позиция на ВК Хебър

Архив
От Хебър научихме притеснителната новина, че на заседание Любомир Ганев и Управителният съвет на БФВ са взели решение за промяна в Правилника със задна дата, която касае форсмажорни обстоятелства предвид Извънредното положение в България.
Това не е случайно, а в резултат на нашите действия, с които сезирахме компетентните институции за нарушения от страна на Федерацията.
Но БФВ по този начин признава собственото си нарушение. И се опитва да го замаже грубо, като променя правилника в угода на взетото на 31 март решение за прекратяване на първенството и обявяване на шампион против спортните принципи, против собствените си разпоредби и против европейските практики във волейбола.
Нещо повече, тази промяна със задна дата не е била предоставена за обсъждане на членовете на УС, а им е била „спусната“ в последния момент.
От Хебър напомняме, че вече сме подали жалба в Административен съд и нямаме съмнение, че тя ще бъде уважена, съответно решенията на Федерацията обявени за нищожни. И това прави още по-голямо недоумението ни от продължаващите безпринципни действия на БФВ.
Но явно вече нищо не трябва да ни учудва! Истината обаче е на наша страна!