Хванаха крадци от столицата, обирали офиси и къщи в Пазарджик

Известни столични крадци са задържани по време на поредния им удар от пазарджишки криминалисти. Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик подпомогнати от колегите им от полицейски участък „Изток” в областния град и екипи на сектор „Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив. За успеха на реализацията било необходимо немалко време и целенасочена усърдна работа.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Пазарджик през месец май били предприети активни действия от структурите на областната дирекция за противодействие и превенция на домовите кражби и кражбите от офиси на фирми. Така при провеждането на оперативните дейности в полезрението на криминалистите попаднали трима столичани на възраст 48, 49 и 54 години. Мъжете били с множество криминални регистрации, известни на органите на реда, като автори на взломни кражби от жилища и касоразбивания. Апашите били изключително предпазливи и преди да предприемат кражбата внимателно проучвали жертвите си. Било установено, че вниманието на гастрольорите е привлечено от къща, собственост на 45-годишна жена от Пазарджик. Късно вечерта в петък те пристъпили към действие и под прикритието на нощната тъмнина направили опит да отворят входната врата на апартамента на жертвата.

Тогава били атакувани от екипи на сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Пловдив и пазарджишките криминалисти. Заедно с тях е задържан и 22-годишен мъж от Пазарджик. Той подпомагал групата с информация за местоположението на жилището, за вида и количеството на намиращите се в него ценности и пари. При направените лични обиски на апашите и на ползвания от тях лек автомобил са открити мобилни телефони, заготовки на ключове, тръбен ключ, щанга тип „кози крак” и ръкавици. И четиримата са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Продължава работата по изясняване и документиране на престъпната им дейност не само на територията на областния град, но и в целия регион. Спрямо тях се води досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.