Хайде, без „драми“!

Ако все пак в снощната загуба трябва да открием и нещо добро то е, че пазарджишките любители на волейбола ще имат възможност да видят връчването на третата спечелена за сезона купа в собствената си зала.!

Архив

Пазарджишките любители на волейбола са на път да създадат голяма „драма“ от загубата на Хебър в мача с Нефтохимик. Да, загубата в собствената зала бе болезнена и неочаквана. Да, в голяма степен тази загуба предрешава крайното класиране в Суперлигата през редовния сезон и ще даде на нефтохимиците предимство във финалните плейофи. Бе болезнена, защото в трите изиграни мача досега през този сезон, Хебър имаше две победи над бургазлии, които бяха не по – малко болезнени за настоящия шампион.

Първата от тях бе на неутрален терен в мача за Суперкупата на страната. Нашите категорично надиграха съперника си и вдигнаха купата. Втората бе в собствената зала на бургазлии, когато Хебър взе Купата на България. Направи го категорично и убедително, за радост на мнозината пазарджишки фенове, които подкрепиха отбора в зала „Младост“.

Няма отбор, който в рамките на целия сезон да може да играе на най – високо ниво. Да, Хебър е излязъл от форма и очевидно не показва най – добрата си игра! Видя се още в мача срещу Добруджа. И какво от това? Хайде да помислим, дали снощният мач срещу Нефтохимик бе най – важният за сезона? Важен, важен, колко да е важен?

Според мен, НЕ!

При съобщаването на целите за сезона селекционерът на Хебър Атанас Петров призна, че през тази година Хебър трябва да спечели всичко! Какво е пропуснато засега? Нищо! До този момент пазарджишките „тигри“ нямат „празно“. Хебър спечели Суперкупата, защити Купата на България и се представи достойно на европейската сцена.

След снощния мач очевидно няма да имаме домакинско предимство в плейофната серия срещу бургазлии. И какво от това, след като през миналата година го имахме? Шампионите ни „отупаха“ в три мача, два от които в Пазарджик! От същите тези момчета, които през този сезон играят при нас, защото ядрото на шампионския състав на миналогодишния шампион играе при нас.

Мислите ли, че Георги Братоев, Теодор Тодоров, Николай Къртев, Любомир Агонцев, Тодор Алексиев, Брадли Гънтър,  Александър Ляфтов и Венци Рагин могат да победят абсолютно всеки български отбор в която и да е зала?

Защото аз, ДА!

„Драми“ не са нужни! Те не сипват вода в мелницата на успеха на отбора. Трябват спокойствие и добро планиране на спортната форма на момчетата. А, познавайки щаба на отбора мисля, че това са неща, които са предвидени и в плейофната фаза ще видим истинския шампионски Хебър!

Ако все пак в снощната загуба трябва да открием и нещо позитивно то е, че пазарджишките любители на волейбола ще имат възможност да видят връчването на третата спечелена за сезона купа в собствената си зала.!

Успех, момчета!