Футболисти на „Хебър“ показаха атрактивен футбол пред ученици в IОУ „Св. Климент Охридски“ в Пазарджик (СНИМКИ/ВИДЕО)

Част от футболистите на ФК „Хебър“ гостуваха на ученици от IОУ „Св. Климент Охридски“ в Пазарджик. Това бяха Арсенио Валпорт, който се състезава под номер 17 в тима, Мартин Михайлов под номер 5,  Октай Хамдиев  – с номер 77 и Роберт Мазан с номер 27.

Поводът за гостуването бе предстоящият празник на народните будители  на 1 ноември. Момчетата на пазарджишкия тим влязоха в ролята на съвременни будители, като идеята бе да дадат пример на учениците, че спортистите също могат да просвещават и да подбуждат към активност, постоянство, мотивация и стремеж към победата, както в училище, така и в живота.

 

В началото на срещата си с учениците от 6в и 7а и 7б клас футболистите от ФК „Хебър“  се представиха и отговориха на различни въпроси на децата. Момчетата от пазарджишкия клуб бяха питани предимно за неща от линия им живот, както и за професионалните им умения и успехи.

 

Последва демонстративен мач между отборите на шестокласниците и седмоскласниците под ръководството на техните учители по физическо възпитание и спорт Николай Докторски и Богдан Грозданов.  В помощ на двата тима се включиха  и по двама футболисти на „Хебър“.  И двата отбора се раздадоха на терена, но мачът изненадващо завърши 1:0 в полза на възпитаниците на IОУ „Св. Климент Охридски“.

По време на срещата футболистите на „Хебър“ показаха изключителни умения с топката и дадоха добър пример на учениците за технична и атрактивна игра.

 

Най-вълнуваща беше фото паузата, в която интересът към автографи от четиримата футболисти бе голям.

 

Ръководството на ФК“ Хебър“ подари на училището футболна топка с автографите на футболистите, както и тетрадки с логото на „Хебър“ и снимки от представителни мачове.

Гостуването завърши с обща снимка пред емблематичното стенно пано с образа на Свети Климент Охридски в двора на учебното заведение и с пожелание за бъдещи успехи, точни попадения и завоювани купи.

Видео: Димитър Комсийски