Фотоизложба „Една история за Ансамбъл“ е експонирана в сградата на Община Велинград

Фотоизложба „Една история за АНСАМБЪЛ“ бе подредена във фоайето на Общинска администрация. Екипа на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий” подредиха фотоизложба „Една история за АНСАМБЪЛ“ във фоайето на Общинска администрация-Велинград. Тя е посветена на 70- годишния юбилей на Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Чепино“.
По интересен начин изложбата разказва историята на ансамбъл „Чепино“, но в нея има още – интересни и любопитни моменти за места, събития и хора, свързани с Велинград. В същото време тя е и семейна история на поколения велинградчани, свързали живота си с Представителния ансамбъл.
За някои тя ще бъде нещо ново и интересно, но за други ще е спомен за десетки преживяни концерти и пътувания, много забавления, песни танци, музика и една сълза – за миналото, но и за бъдещето, защото всичко е живо и нищо не е забравено.
Фотоизложбата е част от проект „Пазим миналото, за да има бъдеще…“ финансиран от Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria- „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество 2022.