Фонд ИГА реализира нов проект срещу домашното насилие

Проект „Да живеем без домашно насилие!“ ще се изпълнява на територията на област Пазарджик в периода 8 юни - 30 октомври 2020 г

Архив
Министерство на правосъдието за пореден път подкрепи проектно предложение  на Фонд ИГА на тема домашно насилие. Проект „Да живеем без домашно насилие!“ ще се изпълнява на територията на област Пазарджик в периода 8 юни – 30 октомври 2020 г. Експертите на организацията ще предоставят услуги в Бюрото за консултиране, насочване и подкрепа – консултации, програми и насочване, както на пострадали от домашно насилие, така и на извършители. Предвидени са и мобилни консултации в рамките на областта, съобщиха от организацията.
Ще продължи и текущата информационна кампания по темата като за целта ще се проведат информационни дни и ще бъдат отпечатани дипляна и плакат на проекта.Със съдействието на заинтересованите институции още през първата седмица от изпълнението на проекта експертите на организацията са работили по 3 случая. През октомври резултатите от проекта ще бъдат обобщени.