Фондация дарява дръвчета на Пещера

Пчеларите от трите населени места са пожелали да бъдат снабдени с бяла акация и конски кестен заради медоносните си качества при цъфтеж

Архив

Фондация „77““ и създател на инициативата „Гората.бг- 100 000 садим гора“ дарява на Община Пещера 600 дръвчета от вида летен дъб, бял бор, гледичия, конски кестен и бяла акация.

Инициативата е на кмета Йордан Младенов, който е заявил желание фиданките да бъдат насадени на територията на общината, съобщи Фаня Колева- еколог в местната администрация.

В Пещера конски кестен и гледичия ще бъдат насадени в междублоковите пространства, в районите на Сахата, стадиона и централен парк. В селището Свети Константин ще бъдат засадени 175 млади бели борчета. За землището на Радилово са предвидени бройки от летен дъб, за К. Димитриево специалистите са предвидили фиданки от акация, гледичия и кестен.

Пчеларите от трите населени места са пожелали да бъдат снабдени с бяла акация и конски кестен заради медоносните си качества при цъфтеж.

„Вярвам, че нашата община и населеното ни място, могат и трябва да бъдат още по- зелени, с повече дървета за чист въздух и по- добър живот на жителите. Предстои да бъде създаден график и логистичен план за засаждане на новите дръвчета. Очаквам в инициативата да се включат повече съграждани“, каза Йордан Младенов по повод предстоящата инициатива на Общината.