Учители се обучават на добри практики във Велинград

За пета поредна година Министерството на образованието и науката и Синдикатът на българските учители организират във Велинград Национална научнопрактическа конференция. Учители от цялата страна споделят най-добрите педагогически практики за образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства.
Министърът на образованието Красимир Вълчев откри форума и заяви, че в тази сложна пандемична обстановка е много важно, особено за учениците в по – малка възраст, да се обучават в реална среда възможно най-дълго.
Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев поздрави присъстващите и благодари на Министър Вълчев за инвестициите, които Правителството прави през последните 5 години в образователната инфраструктура на територията на общината. „В тази ситуация наред с лекарите и учителите са много ценни, защото те се грижат за духовното здраве на децата ни“ – допълни д-р Коев.
Официални гости на конференцията бяха и председателят на СБУ Янка Такева, Началникът на РИО-Пазарджик Валентина Кайтазова, университетски преподаватели и др.