Ученици от ОУ „ Проф. Иван Батаклиев” в Пазарджик сътвориха изкуство от отпадъци

Ученици от ОУ „ Проф. Иван Батаклиев” в Пазарджик за поредна година отбелязаха Световния ден на рециклирането. Децата от занималнята на Iа клас, използвайки отпадъчни материали, направиха ракети, пингвини и чудовища.

II-ри и III- ти клас на ЦОУД участваха в Арт ателие и показаха как се прави изкуство от отпадъци, като изработиха различни предмети, картини, моливници и пана от хартия, картон, капачки, стари ципове и копчета. Учениците от ЦОУД- IV-ти клас изработиха музикални инструменти от отпадъчни материали / барабанчета, маракаси и други перкусионни инструменти/ и „свириха” на тях.

В петите класове се проведоха информационни беседи, разясняващи начините за разделно събиране на отпадъците и преработването им, а група ученици от Vб изработиха тематични табла, изобразяващи рециклиращите цикли на хартиените, стъклените  и пластмасовите отпадъци.

По информационната стена през целия ден се излъчваше материал, свързан с ползите от рециклиране.

Традиционно учениците ни участват и в кампанията „Капачки за бъдеще”, защото чрез рециклирането  искат да се грижат по-добре за околната среда и да направят България едно по- чисто и по- добро място за живеене.