Ученици и учители от НУ „Васил Друмев“ в Пазарджик събраха средства за лечението на Вики

Ден на доброто, вярата, надеждата и приятелството!
В календара на Начално училище „Васил Друмев“ днешният 28 октомври е такъв ден!
Човек чувства себе си цял, когато помага, когато дарява, когато осмисля!
Ние, преподавателите, учим нашите ученици и на това! Защото благотворителността се възпитава от ранна детска възрасг и е част от процеса на изграждане на личността!
Кампанията „Заедно за Вики“ инициирана от класните ръководители и изцяло подкрепена от учениците и техните семейства прерасна в днешния специален ден! Виктория Петрова е от Пазарджик, съпруга и майка на две прекрасни момичета, възпитаници на Начално училище „Васил Друмев“-Ивана и Микаела. Семейството се нуждае от финансова подкрепа за осигуряване на скъпоструващо онколечение в Турция.
Какво се случи днес?
По инициатива на Ученическия съвет на училището, в който участват представители на всички класове, всички ученици от 3 „б“ клас, с класен ръководител г-жа Антоанета Василева, заедно с представители на УС изписаха огромно сърце в двора на училището и заедно изрекоха най-красивата детска молитва, „Дядо Господи, прости ми….“ на Иван Вазов. С мисъл за доброто, надеждата и с вяра!
От ръцете на децата, водени от Микаела, по-малката дъщеря на Виктория Павлова, която е ученичка в 3 „б“ клас и нейните приятели, в небето полетя бял гълъб. В знак на съпричастност, вяра, надежда и предстоящи по-добри дни за всички!
Съпричастни с инициативата бяха всички ученици и преподаватели в училището, които през целия ден са с червени сърца на реверите си.
Събраните средства в размер на 2 632.34 лева бяха дарени от директора на НУ „Васил Друмев“ г-жа Илиана Чалъкова на бащата Спас Павлов, който също беше в училището. Той получи и специален подарък-250 рисунки от всички деца в училището с посланието, подчинено на днешния ден-вяра и надежда!
Днес Начално училище „Васил Друмев“ е обич!
С благодарност към всички, които имат големи сърца!