Учениците от Спортното училище организираха базар в помощ на малкия Митко Ганев

На него децата са подредили коледни сувенири, сурвачки и картички

Снимка: Базарът

В навечерието на Коледа и за втора година учениците от Спортно училище град Пазарджик отварят сърцата си за добротворство. От днес във фоайето на училището е подреден благотворителен базар. На него децата са подредили коледни сувенири, сурвачки и картички. Всички сувенири са изработени от учениците на Спортното училище. А самият базар още от първия ден привлече вниманието на ученици, учители и родители с пъстротата и красотата си.

Базарът ще остане до Коледа и всеки може да си купи онова, което си хареса. Средствата, които ще се съберат от продажбата на сувенирите, ще бъдат дарени за лечението на 2-годишния Димитър Ганев от Пазарджик. Момчето страда от много рядко генетично заболяване – Синдром на Аперт.

Митко е изключително жизнено, весело и усмихнато дете. За родителите си Борис и Пенка Ганеви е истински герой. В началото на тази година е претърпял първата си операция в УМБАЛ „Свети Георги“. Реконструкцията на лицето е направена от френски медици. По-голямата част от цената е поела Здравната каса, на семейството се наложило да доплати 1 200 лева.

Предстоят обаче нови интервенции за отстраняване на деформации. Терапията трябва отново да се води от чуждестранни специалисти, тъй като в страната ни заболяването е изключително рядко. За момента не се знае точно каква сума ще е необходима за пълното излекуване на момченцето. Едно е сигурно – то заслужава шанс да има нормално детство и да живее пълноценно.