Ученик от ПГИМ Пазарджик със сребърен медал от Националното състезание за икономисти на английски език

Журито оценява  бизнес-идеята  като изключително интересна и поднесена атрактивно пред аудиторията в Американския университет и присъжда  сребърен медал на  Иван и неговия екип

Снимка: Иван Иванов

Преди броени дни приключи третият, заключителен етап от Националното състезание за икономисти на английски език, организирано от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“-Благоевград  и Американския университет в България, с подкрепата на РИО Благоевград.

След постигнати отлични резултати в първите два кръга от състезанието, в заключителния етап участва Иван Иванов, ученик от 12 Е клас в ПГИМ Пазарджик. Според регламента на състезанието 28 ученици от цяла България са разпределени в екипи по четирима на лотариен принцип. Всеки екип получава виртуални 200 000 лева, с които да създаде и развие собствена бизнес-идея в определен географски район.

Идеята на 19 годишния абитуриент, възпитаник на пазарджишката гимназия Иван Иванов  е да създаде и развие производство на биологична тор от хранителни отпадъци в района на град Добрич. Журито оценява  бизнес-идеята  като изключително интересна и поднесена атрактивно пред аудиторията в Американския университет и присъжда  сребърен медал на  Иван и неговия екип.

Отборите, класирани на първите три места, са наградени от президента на България от мандата 2012-2017год. Росен Плевнелиев.