Утре откриват „С благодарност към дарителите“

Изложбата ще остане експонирана до 31 януари 2020 г. и може да бъде посетена всеки делничен ден от 9,00 до 17,00 часа и събота от 10,00 до 17,00 часа

Снимка: Плакат на изложбата

Този четвъртък от 17,00 часа в Етнографската експозиция на Регионален исторически музей – Пазарджик се открива изложба под надслов „С благодарност към дарителите“, посветена на 45-та годишнина на Етнографската експозиция на РИМ – Пазарджик.

Тази проява РИМ – Пазарджик посвещава на дарителите, благодарение на които ежегодно се обогатява фондът на музея.

В изложбата ще бъдат представени градски дамски и мъжки облекла, аксесоари, посуда, тъкани и други културни ценности, характерни за първата половина на ХХ век, които са малка част от даренията, постъпващи в музея.

Изложбата популяризира родолюбивия жест на дарителите и обръща внимание на техния принос за обогатяване на музейните фондове. Адресирана е към музейните дарители. Тя е и апел към всички родолюбиви българи – да станат част от дарителите на РИМ – Пазарджик и така да допринесат за съхраняването на културната и историческа памет на нацията.

Изложбата ще остане експонирана до 31 януари 2020 г. и може да бъде посетена всеки делничен ден от 9,00 до 17,00 часа и събота от 10,00 до 17,00 часа.