Премиерът Бойко Борисов ще открие нова складово-логистична и производствена база в Пазарджик

Официалната церемония ще се състои пред сградата на фирмата

Снимка: Нова тв

Днес от 11.30 часа ще бъде открита поредната складово-логистична и производствена база на фирмата Ариете Логистикс ЕООД в Пазарджик. Официалната церемония ще се състои пред сградата на фирмата на ул. „Заводска“ N 1 в Пазарджик.

Покани за откриването са изпратени до премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

Ариете Логистикс ЕООД е българска фирма, част от международната Ариете Груп и вече шест години работи успешно на българския и международните пазари.

През 2018 г. Ариете Логистикс ЕООД закупи в гр. Пазарджик парцел от 82 000 м2 за строеж на собствена производствено-логистична база. Още през февруари 2019 г. беше реализиран първият етап от проекта, който включва над 5000 м2 сгради за складово – производствени нужди, в които работят повече от 200 души.

Вторият етап е производствена база с офисна част с площ 6920 м2. Ще бъдат поставени общо 103 шприца (молдинг машини). Ангажираните работници ще бъдат над 400 души.

Предстои проектиране и изпълнение на трети етап с площ от около 7000 м2, който ще бъде използван за складово – производствена дейност. След неговата реализация броят на работещите в Ариете Логистикс ЕООД в Пазарджик ще надхвърли 1 000.