Успехи за джудистите на СК“Кодокан“ от два международни турнира

14 медала, второ и трето място в отборното класиране. Такава е равносметката от участието в два Международни турнира на джудистите от СК „Кодокан“ и Спортното училище. Турнирите се проведоха на 19 и 20 септември в Пловдив и Панагюрище и в тях участие взеха отбори от България, Румъния и Сърбия.

Ето и класирането:

От Международния турнир в Пловдив със златни медали се завърнаха Георги Дамянов /кат.42кг/, Васил Величков /кат.46кг./, Емил Вълчев /кат. 66 кг/ и Васко Бончев /кат.73кг./.

Второ място и сребърен медал завоюва в Пловдив отново Емил Вълчев, но този път в така наречената „абсолютна категория“.

За бронзовите медали успяха да се преборят Станислав Николов /кат. +73кг/ и Любомир Грозданов /кат. До 50кг/.

В комплексното класиране отборът на „Кодокан“ зае трето място.

В Панагюрище при оспорвана конкуренция на силни отбори от Румъния и Сърбия джудистите на „Кодокан“ взеха три първи места – Стилян Бабачев в категория 46 кг., Цветомир Вълков в категория 50 кг. и Никола Марков в категория 60 кг.

В категория до 34 кг Венцислав Грозданов спечели сребърен медал като се класира на второ място.

Бронзови отличия завоюваха Петьо Върбаков /кат. 34 кг./, Денислав Медаров /кат. 38кг/ и Дилян Нейчев /кат.55кг/.

Тук в отборното класиране „Кодокан“ успя да се пребори за второто място съвсем заслужено.

От треньорския щаб на СК“Кодокан“ съобщиха, че предстоят два много важни турнира, които ще се проведат в Пазарджик. На 26 септември среща си дават отбори от няколко държави в международен тунир по джудо, а на 27 септември, отново в Пазарджик, ще се проведе Държавния шампионат за младежи. „Кодокан“ и Спортното училище ще имат представители във всички категории.