Уникален Хебър! Категорична победа над шампиона с 3:0 гейма

Нашите продължават да са водачи в Суперлигата с пълен актив от 15 точки

Снимка: Момент от третия гейм

Пазарджишките тигри отнесоха актуалния шампион на страната Нефтохимик с 3:0 гейма. В отделните части резултатът бе 25:14, 30:28 и 25:22. Мачът се изигра в „пръскащата се по шевовете“ зала Васил Левски.

Първият гейм бе равностоен до 3:3 точки, след което на сервиса застана Венци Рагин. Центърът на Хебър спря да сервира при 11:3. В този период тигрите на Атанас Петров просто „разказаха“ играта на гостите от Бургас. Рагин разби посрещането на шампионите, след което блокадата на домакините се оказа непробиваема за бургазлии. Наставникът на Нефтохимик Найден Найденов, който за пореден път бе посрещнат топло от съгражданите си използва и двете си възможности за прекъсване на играта, но резултатът бе нулев. Домакините правеха каквото си поискаха на терена и ако към края на гейма не се бяха поотпуснали малко, резултатът от частта можеше да бъде още по – съкрушителен.

Във втората част Хебър започна да допуска „дежурните си грешки“ на начален удар, като в края на гейма техния брой стигна до 11. Даже при толкова грешки от страна на домакините, гостите не успяха да се откъснат решаващо в гейма, нещо повече, след страхотна серия на Ляфтов, резултатът бе изравнен. Нефтохимик отново поведе в резултата, но тигрите след успеха от първия гейм си бяха повярвали и тази вечер бяха решили да не пуснат гейм на шампионите. Победата в гейма бе трудна, но сладка – 30:28.

В третия гейм гостите от Бургас просто нямаха никакви аргументи. Бе очевидно, че се бяха примирили със загубата. Направиха няколко добри отигравания, но в този мач Хебър просто бе по – добрия отбор.

Хебър игра в състав: Венци Рагин, Георги Чалъков, Иван Станев, Мартин Симеонов, Брадли Гантър, Александър Ляфтов, либеро – Петър Каракашев.

В отделни части на мача в игра влизаха Дафин Коцаков Спас Байрев и Св. Станков.