Уволниха шефа на АПИ, обвиниха го в саботаж

Снимка: Община Сърница

Министърът на регионалното развитие Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) Апостол Минчев. Причината е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията, информират от МРРБ. По същата причина е уволнен и Ивайло Денчев – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, научи БТА от МРРБ.

Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика, блокира дейността на фирмите.

Комитова поканила всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от Минчев, на среща в министерството в петък, 23 юли.

Малко по-късно Комитова даде изявление пред медиите, като заяви относно бившия вече шеф на АПИ, че: „Той няма право да спира проекти, без да сме го обсъдили заедно. Можем да го приемем като неуважение към министъра и като за саботаж“. Тя отбеляза, че бюджетът на АПИ е бил надвишен. „Това е станало умишлено или нарочно, не мога да коментирам. Това е най-голямото му прегрешение“, каза още министър Комитова.

Източник: Дарик нюз