Убедително, красиво и умно, Хебър победи Дунав с 3:0

Хебър бе категоричен в превъзходството си

Снимка: Архив

Носителят на купата на страната Хебър и осмия в класирането Дунав имаха честта да открият плейофите, които ще решат кой да бъде нов шампион на Суперлигата. Изиграните оспорвани мачове през сезона между двата отбора и първата загуба на „тигрите“ в Пазарджик срещу ЦСКА се оказаха достатъчно предизвикателство за над 1500 зрители, които станаха свидетели на хубав мач, в който двата отбора показаха красотата на волейбола. Отборите играха освободено и атрактивно, като гостите от Дунав също дадоха своя принос. Пазарджишката публика за пореден път показа компетентност и толерантност и аплодира добрите изпълнения на състезателите. Това даде повод на лидера на русенци Костадин Стойков да застане пред нея в края на мача и ръкопляска.

Хебър победи с чистото 3:0, като сме длъжни да подчертаем, че в плейофите са важни единствено победите, а геймовото съотношение няма значение. В отделните части момчетата на Атанас Петров победиха с 25:19, 25:21 и 25:21.

Първият гейм започна равностойно. Двата отбора играха точка за точка до 12:11, когато на сервис застана Стойко Ненчев. Централният блокировач на Хебър изпълни СЕДЕМ поредни начални удара до 19:12. В тези минути видяхме отличния му сервис и си припомнихме за бруталните блокади на момчетата от началото на сезона. „Тигрите“ усетиха разколебаването на противника и не пропуснаха да решат гейма. Русенци така и не успяха да открият противодействие, успяха да се отърсят от вцепенението едва при 21:12, което бе изключително късно.

Вторият гейм приличаше много на първия, но трябва да отбележим, че в него русенци бяха равностойни до втората му половина. Тук отпорът бе значителен, а Дани Милушев напомни за най – добрите си години. В крайна сметка Хебър спечели и втората част.

В последния гейм момчетата на Атанас Петров взеха ранна преднина и опита им да контролират резултата бе успешен почти до самия му край, когато гостите изиграха отлични няколко топки, след които преднината на домакините стана само две точки. Иван Станев раздвижи Гънтър, който с отлични отигравания доведе нещата до логичен край.

Канадецът бе най – резултатен в мача с 22 точки, Ляфтов постигна 12. За гостите най – резултатен бе Дани Милушев с 15 точки.

Двата отбора ще изиграят втори мач от серията в Русе. Той ще се играе в петък.