Т. Попов: Анализирахме работата на „Синя зона“, трябват съществени промени

Контур 7 имаха проблем в комуникацията, което създаде напрежение, коментира кметът на Пазарджик

Снимка: Архив

Искахме да се въведе ред и спокойствие в централна градска част и затова взехме решение „Синя зона“ да се администрира от външна фирма. Видяхме и плюсовете и минусите и преценихме, че трябват промени, това коментира кметът на Пазарджик Тодор Попов на днешната сесия на Общински съвет, по повод предложените промени в наредби, които касаят работата на „Синя зона“ в Пазарджик.

Изводът, обаче е, че са нужни съществени промени, продължи Попов и коментира, че Контур 7 е имала проблем в комуникациите с гражданите, а общината от своя страна не може да допусне това. Работата на фирмата е създала напрежение и конфликтни ситуации, а поведението и бе наречено от кмета „агресивно“.

От 1 март, Община Пазарджик поема отново администрирането на „Синя зона“, като за целта ще вземе под наем от Контур 7 един от „паяците“ на фирмата и две „скобарки“. Попов коментира и цената на поставянето на скоба, като според думите му цената винаги е била 26 лева. Шест от тях са били за фирмата и 20 лева за Община Пазарджик.

По време на обсъждането стана ясно, че цената на SMS всъщност не е 1,50 лева, защото към тази цена трябва да се прибави и стойността на самото съобщение, чиято цена зависи от тарифния план на абоната на съответния мобилен оператор.

По време на обсъждането не се прие предложението на Благо Солов днес да се вземе решение за цялостно отпадане на текстовете за „Синя зона“ от наредбите до създаването на комисия от експерти, която да изработи компетентни предложения за функционирането на услугата.