Трябва ви диплома? До вчера ги раздаваха в Априлци!

В хода на разследването се установило, че това е станало за продължителен период от време – от 2016 година до момента

Снимка: Архив

Служители на сектор „Криминална полиция“ на пазарджишкото управление  задържаха мъж, който снабдявал жители на пазарджишко село с фалшиви дипломи. Акцията е проведена вчера на територията на село Априлци.

Криминалистите подпомогнати от полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи района установили седем жители на селото, които са се снабдили с фалшиви дипломи за завършено основно образование.

В хода на разследването се установило, че това е станало за продължителен период от време – от 2016 година до момента. Като организатор на схемата е засечен 43-годишният жител на населеното място И.У. Срещу съответното заплащане той посредничил на желаещите да се сдобият с дипломи. Заветният документ бил необходим за придобиване на шофьорска книжка от органите на „Пътна полиция“.

В хода на извършените процесуални действия са иззети издадените дипломи, както и придобитите по-късно свидетелства за управление на МПС. И.У. е задържан в ареста на РУ-Пазарджик, а спрямо него се води полицейско производство. Освен това срещу притежателите на фалшивите документи се водят преписки, които също ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.