Три ски писти са на разположение на туристите в курорта Юндола тази зима

Снимка: ТК "Андела"-Юндола

Три ски писти са на разположение на туристите в курорта Юндола край Велинград. Най-посещаваната от тях, която е подходяща за деца с шейни е тази в местността „Старина“ в посока Белмекен. Около пистата има конна база, която предлага зимна разходка с пони, както и чайна и заведение за хранене.

През последната една година се разкриха няколко малки хижи и вили в района на курорта, а повечето почивни станции са обновени и предлагат отлични условия за ученически лагери, семинари и почивка, вилите от своя страна също предлагат достъпни цени от по 20-30 лева за нощувка.

В курорта има и много добри условия за планински туризъм, тъй като в непосредствена близост се намират местностите Филибишка поляна, Черновец и местността Куртово, както и резерватите Рогачица и Валявиците в Рила. Наблизо е и спортна база Белмекен и природната забележителност Пашови скали. В центъра на селото има и пазар, на който се продават различни горски плодове и сладка, приготвени от тях, пресни и консервирани гъби, картоф, както и разнообразни млечни продукти ,приготвени в домашни условия от местните хора. Продължава да има голям интерес към конната база и разходките за деца с понита в местността „Старина” край курорта Юндола.