Три пожара за час гасиха пазарджишки огнеборци

В социалните мрежи хората се шегуваха, че са от зарята по време на запалването на коледната елха в Пазарджик

Снимка: Самозапалилият се автомобил

Само за час огнеборците от РСПБЗН-Пазарджик реагираха на няколко сигнала за възникнали инциденти. Около 18.30ч. е получена информация за възникнало запалване в двор на заведение в центъра на областния град. Благодарение на бързата и навременна реакция на огнеборците са нанесени незначителни материални щети изразяващи се в унищожени няколко винилови и полипропиленови плоскости.

Малко по-късно е получен сигнал за самопазалил се лек автомобил „Ланчия“ на бул. Георги Бенковски в областния град. Огънят е засегнал двигателния отсек и предната част на колата. Нанесени са и неголеми щети по намиращата се в близост друга кола. По първоначални данни причината за пожара е в техническа неизправност на автомобила, няма пострадали хора.

Самозапалил се комин пък причини пожар в къща отново в Пазарджик. Сигнал за инцидента е получен минути преди 19 часа в дежурната част на пазарджишката пожарна. Към мястото незабавно са насочени два противопожарни автомобила. Огънят е изгасен, нанесени са щети по жилището и обзавеждането. Загубите за собственика тепърва ще се изясняват.