Три българки на полуфиналите на двойки на силния международен турнир по тенис в Пазарджик

Три българки се класираха за полуфиналите на двойки на международния турнир за жени на червени кортове в Пазарджик с награден фонд 15 хиляди долара. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК „Фаворит“ и стана възможна с финансовата подкрепа на Даршанс Комерс ООД, Община Пазарджик и БФТ.

В изцяло български четвъртфинал Габриела Михайлова и Зиновия Ванева победиха Никол Русева и Беатрис Спасова със 7:5, 6:1 след 77 минути игра. На полуфиналите Михайлова и Ванева ще премерят сили с румънски дует.

Катерина Димитрова също продължава напред. Българката в тандем с американката Избел Кузманов победиха с 6:7 (5), 6:3, 10-6 тандема Мартина Колмена (Италия) / Кристина Дину (Румъния). В спор за място на финала те ще срещнат италианките Киари Жирели / Емма Валета.

За съжаление на единично приключи българското участие. В схемата на сингъл поставената под номер 3 Гергана Топалова загуби от 16-годишната рускиня Ерика Андреева с 6:3, 3:6, 4:6 след 2:41 часа игра. Именно Топалова беше последната останала българка в надпреварата на единично.