Трима са в ареста след сбиване

Пострадалият е транспортиран от линейка на Спешна помощ в УМБАЛ "Свети Георги"- Пловдив, в кома и с опасност за живота

Снимка: Архив

Сигнал за инцидента е получен в в неделния ден в РУ-Велинград. 35-годишният М.Г. от велинградското село Света Петка е открит в жилището му, в безпомощно състояние с видими следи от травми в областта на главата.

Пострадалият е транспортиран от линейка на Спешна помощ в УМБАЛ „Свети Георги“- Пловдив, в кома и с опасност за живота. На мястото незабавно са изпратени служители от криминална и охранителна полиция на велинградската полиция и  ОДМВР-Пазарджик. Предприети са действия за изясняване на случилото се.

Оказало се, че в събота вечерта след солидна употреба на алкохол в местно заведение възникнал скандал между М.Г. и група негови съселяни. Разпрата бързо прераснала в побой, като на мъжа са нанесени удари в главата и тялото. Установено е, че автор на посегателството е И.А.- 29г., а заедно с него били Д.М.- 39г. от същото село и Ю.К.- 34г. от съседното село Долна Дъбева. Тримата са задържани в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. За случая е уведомена и прокуратурата. Продължават действията по документиране на случая, образувано е дознание.